Működésképtelen szerelemről énekel a Belmondo

2015. 04. 21.

Új dalában egy olyan helyzetet dolgoz fel a Belmondo zenekar, amit szinte mindenki megtapasztalt már. Az „Én is akarom” című szerzemény arról szól, amikor még a szerelem sem elég ahhoz, hogy egy párkapcsolat működjön.
A Belmondo legutóbbi nagylemeze, a Kooperatív másfél éve jelent meg a Music Fashion Kiadónál. A zenekar azóta is aktív, de a frontember, Czutor Zoltán külön utakon is jár. Januárban jelentkezett a Czutor című szólóalbumával, amelyen személyes, moralizáló, akusztikus dalok kaptak helyet, ezenkívül újra koncertezik a tíz éve megszűnt ős-zenekarával, a Nyerssel is.
"Való igaz, hogy több helyen vagyok frontember, de ennek csupán az az oka, hogy a sokféle stílusú zenei tevékenységem között különbséget szeretnék tenni. Ennek ellenére szakmailag természetesen továbbra is a Belmondo zenekar az elsődleges zenei projektem, amellyel dallamos rockzenét, vagy ahogyan viccesen mondani szoktuk, britpop-karatemetált játszunk" – mondta Czutor Zoltán, a Belmondo dalszerző-frontembere.
A Belmondo zenekar az év végére tervezi a következő nagylemezét, amelyre már készülnek az új dalok. Az első nyilvánosságra hozott szerzemény az „Én is akarom”, amelynek premierje a Petőfi Rádióban volt, és amelyhez szövegvideó készült.
"A Belmondo dalai általában lírai hangvételűek, szarkasztikusak vagy viccesek, de ebben a számban egy komoly, szomorú témát dolgoztunk fel. Az „Én is akarom” két emberről szól, akik szerelmesek egymásba, mégsem működik a párkapcsolatuk. Mindketten akarják, de soha sincsenek egy hullámhosszon. Biztos vagyok benne, hogy mindenki érteni fogja a lényeget, hiszen életében egyszer mindenki átesik egy ilyen diszfunkcionális viszonyon" – tette hozzá Czutor Zoltán.
A Belmondo zenekar májusban Gyomaendrődön, Szarvason, Balmazújvároson és Miskolcon koncertezik. A részletek a zenekar hivatalos honlapján: www.belmondo.hu

Belmondo: Én is akarom (szövegvideó)