Orbit Lunch Beat

2015. 09. 03.

Két hónapon át minden csütörtökön délben emlékezetes élményt kínál az ebédszünetben az Orbit Lunch Beat programsorozat. A svéd eredetű kezdeményezés lényege, hogy az egyhangú menzahangulatot feldobják egy kis tánccal. A zenét nem cd-ről nyomják, hanem rendhagyó módon élőben adják elő népszerű magyar zenészek, vagyis a vendégek egy-egy budapesti helyszínen belecsöppennek egy igazi koncertbe, pont mint egy fesztiválon. Az Orbit Lunch Beat első állomásán Deniz gondoskodott a felszabadult hangulatról a Westend City Centerben. Egy héttel később, vagyis szeptember 10-én, csütörtökön 12.30-tól pedig a varázslatos hangú Fábián Juli & Zoohacker koncertjén lehet tombolni vagy ellazulni ebédidőben a Corvin Plaza tetőteraszán.

A rendezvénynek megvannak a saját szabályai. A legfontosabb, hogy aki túl fáradt a tánchoz vagy a munkáról akar beszélgetni, az inkább menjen máshová ebédelni! Ez az egyórás ebédszünet a kikapcsolódásról szól. A tapasztalatok szerint a Lunch Beat olcsó és hatékony módszer a munkahelyi stressz ellen és a csapatépítésre. A zene, a mozgás és a jó társaság pozitív hatással vannak a munkavállalókra, hiszen felfrissülve, új ötletekkel ülnek vissza az íróasztalaikhoz. A jókedvű, motivált dolgozók pedig gazdaságilag is kimutatható hasznot hoznak a cégeknek - mondta Rudi Péter, az Orbit Lunch Beat egyik szervezője.

A Lunch Beat alapvetően nonprofit szerveződés. A résztvevőknek csak annyi belépődíjat kell fizetniük, amit minden országban egy átlagos menza ebéd árához igazítanak. Az Orbit Lunch Beat 900 forintos belépődíja tartalmazza egy szendvics és egy üdítő árát, a koncertért nem kell külön fizetni. Belépők a helyszínen kaphatóak a koncertek előtt déltől.

Koncertek:

 

  • szeptember 3.  Westend  DENIZ
  • szeptember 10.  Corvin Pláza  Fábián Juli & Zoohacker
  • szeptember 17.  Ellátóház  New Level Empire
  • szeptember 24.  Instant  The Biebers
  • október 1.    Gozsdu  Honeybeast
  • október 6.  Ellátóház  Budapest Bár
  • október 8.    Dorottya Udvar  Kállay-Saunders Band
  • október 15.    Westend  Animal Cannibals