Patai Anna nyerte a nemzetközi énekversenyt Japánban

2015. 03. 11.

Anna még mindig csak 15 éves, de már sikert sikerre halmoz, ráadásul nem csak hazai pályán, de nemzetközi porondon is megállja a helyét. A japán tévénézők körében hihetetlenül népszerű tehetségkutatóban négy földrészről érkezett tehetségeket utasított maga mögé, a tavalyi második helyezése után idén ő vihette el a pálmát.
A nemzetközi énekverseny elődöntőjén négyszer négyes csoportokban 16 másik versenyzővel kellett megküzdenie Annának olyan énekesekkel, akik saját országukban már bizonyítottak. A műsor szervezői folyamatosan figyelik a különböző országok fiatal tehetségeit és meghívásos alapon állítják össze a műsor mezőnyét.
Amikor tavaly második helyezést értem el ugyanezen a versenyen, még ott a műsor alatt megígértek, hogy ha lesz következő széria, akkor visszahívnak.” – mesél Anna arról, hogyan került ismét a versenybe.
Nagyon jó érzés volt, hogy valóban visszahívtak és éppen úgy izgultam, mint tavaly. Idén azonban elhatároztam, mindent beleadok, hogy én legyek a legjobb és ez sikerült.” – folytatja.
A döntőbe jutni azonban egyáltalán nem volt egyszerű, főképp, hogy idén már kórusok is indulhattak, így szóló előadóként kellett velük felvennie a versenyt. A döntőbe is egy énekkarral került be, egészen pontosan egy new yorki gospell kórussal.
Amikor megláttam a pontszámaimat, örömömben elsírtam magam, nem akartam elhinni, hogy megnyertem a versenyt. Az első helyezettnek járó kupával együtt azonban olyan elismerésben is részesültem, ami mindennél többet jelent nekem, képviselhettem Magyarországot. Japánban élő magyarok írtak nekem, hogy tiszta szívvel szurkolnak és itthonról is rengeteg bíztatást kaptam az interneten keresztül. Mindez nagyon jól esett és boldog vagyok, hogy büszkék lehetnek rám az itthoni és a kint élő magyarok is.” – mondja Anna.
Arra a kérdésre, hogy milyen lehetőségeket tartogat ez nemzetközi porondon elmeséli, hogy már a verseny alatt felajánlotta az egyik zsűritag a nézőtér felé fordulva, hogy ennek az énekesnek ő bizony ír egy dalt, de kapott felkérést befutott japán énekestől duettre is. Anna mégis szeretne most az itthoni feladataira is koncentrálni, hiszen be akarja fejezni most készülő cd-jét, továbbra is játszik a Barbara című musicalben és júniustól a Macskafogóban. Nyáron új videoklipet forgat, mindeközben pedig gimnáziumba jár, szeretné a tanévet is jó eredménnyel zárni.
Úgy gondolom, hogy ez egy mérföldkő a karrieremben, mert így lehetőségem nyílik arra, hogy Japánban is megjelenjen egy lemezem, a lehetőségem megvan rá, hiszen nagyon sokan megismertek és megszerettek a tavalyi és az idei verseny és a győzelem kapcsán."