Szólóban koncertezik a Belmondo és a Junkies frontembere

2015. 04. 17.

Zenekaraik nélkül, szólóban mutatkoznak be a közönségnek a hazai rockszíntér markáns szereplői, a Belmondo és a Junkies frontemberei április 17-én, pénteken Sopronban. Czutor Zoltán és Szekeres András kettős lemezbemutatót tart a Búgócsiga Akusztik Gardenben, és megmutatja a rockerek őszinte, érzékeny, a világ dolgaira fogékony, visszafogottabb arcát is.
A Nyers egykori és a Belmondo zenekar jelenlegi frontembere, Czutor Zoltán januárban jelentkezett első szólólemezével. A nevét viselő, Czutor című albumra a szokásosnál is személyesebb hangvételű dalokat, afféle zenés blogbejegyzéseket válogatott az Artisjus-díjas szövegíró, dalszerző.  Az akusztikus gitárra és finom gépdob alapra épülő dalok egy része magánéleti kérdéseket dolgoz fel, míg a másik fele pedig moralizál.
A Junkies együttes tavaly volt 20 éves, valamint 40. születésnapját ünnepelte Szekeres András frontember. A dupla jubileum alkalmából a dalszerző-énekes megjelentette pályafutása első szólólemezét. A Holnapután című album visszafogottabb és személyesebb hangvételű, mint amit a Junkies rajongói megszokhattak, és több dalszöveg foglalkozik a világban zajló történésekkel. A negyvenes éveibe lépő, érett férfi gondolatait zeneileg is változatos módon fogalmazta meg a szerző.
Czutor Zoltán és Szekeres András április 17-én, pénteken este 21.30-tól kettős lemezbemutatót tart a soproni Búgócsiga Akusztik Gardenben.