Ezüst - Patak

Ezüst - Patak

Bemutatkozás

Az Ezüst-Patak zenekart Gabrieli Richárd alapította 2004-ben. 2007-ben készítették el a debütáló albumukat, rajta 11 dallal és ismert közreműködőkkel: Giret Gábor, Jamie Winchester, Galambos Zoltán és Kuczera Barbara. Elsőként a Szabad élet c. dalból készült videóklip, Galler András „Indián” rendezésében. A videót nagy sikerrel játszotta az akkori Magyar zene TV és a klip a slágerlista 10. helyéig is eljutott.
2007. nyarán mutatkozott be a csapat a közönségnek Rémi Tündével, aki a Honvéd Néptáncegyüttes Europa díjas táncosa. Tünde énekelt többek között az István a király című rockoperában, illetve számos színházi darabban látható-hallható napjainkban is. Az Ő szereplésével elkészült a 2. klip is, a Hold Fény c. dalból, szintén Indián rendezésében.
A 2008-ban az akkor már hattagú zenekar elkészítette 3. klipjét, az Olvadó jég c. dalból, melyet Kollányi Rita rendezett.
2009-ben a csapat vendégzenekarként 27 állomásos országos turnéra indult, melyeken rengeteg ember megismerte az első lemez anyagát, illetve a már készülő 2. album új dalait, amely 2010. március elején jelent meg: 10 új szerzemény, melyek az első lemezhez képest gyorsabbak és keményebb hangvételűek és amelyekben a zenekar tagjai a legjobb formájukat hozzák. 2010-ben már az új lemez dalaival kiegészült műsort hallhatta a nagyérdemű szerte az országban, Erdélyben, a zenekar számára felejthetetlen kárpátaljai bulin és a novemberi lemezbemutató koncerten.
A 2011-es év folyamatos koncertezése mellett a zenekar egy újdonsággal tette színesebbé és egyben kissé érthetőbbé a zenéjét. Akusztikus átirat készült az első két lemez 18 dalából. A csapat stúdióba vonult és két vendégművész (Lőrincz György és Perger István "Guszty") közreműködésével lemezre rögzített 12 akusztikus dalt, mely 2012. április 21-én, egy teltházas lemezbemutató koncert keretében került a zenekart kedvelők kezébe. Októberben megjelent a következő, immár 8. videó, melyet az Élet és a show c. dalhoz készített Pál Balázs és amely a két dalt tartalmazó Maxi CD-n is helyet kapott.
2013-ban a csapat elkészítette a 3. Ezüst-Patak lemezt rajta 14 vadonatúj dallal, amellyel újból koncertkörútra indult.
Sikerük azóta is töretlen, és érik a legújabb lemez is.

A zenekar tagjai:

Rémi Tünde - ének, vokál | Gabrieli Richárd - ének, basszusgitár, gitár, tilinkó |
Héri Attila - dobok | Pivarcsi Gábor - billentyűs hangszerek, vokál |
Szécsi Attila - hegedű

Repertoár

Feltöltés alatt.

Technika

Feltöltés alatt.