Szatmári Juli

Szatmári Juli

Bemutatkozás

A szombathelyi Szatmári Juli 12 évesen kezdett gitározni, egy évvel később már saját dalokat is írt, és hamarosan fellépései is voltak. A fiatal énekesnő életében 2013-ban jött az áttörés, amikor zenekarával megnyerte az Átjáró, a Peron Music és a Hangfoglaló Magyarország tehetségkutató versenyeket, és komoly lehetőségeket kapott. Előzenekarként bemutatkozhattak a Kiscsillag, a Honeybeast és Szabó Balázs Bandája társaságában, önálló klubkoncerteket is adtak, valamint több fesztiválon, például a Művészetek Völgyében és a VOLT-on is felléptek. Mivel a Szimpla Lemming Program nyerteseként Szatmári Juli három szerzeményét profi stúdiókörülmények között rögzíthettek, a rádiók is elkezdték játszani a dalait. A Hadd legyek című szerzemény például a Petőfi Rádió hallgatóinak egyik kedvence lett, így 2014 végén felkerült a Top 100-as listára és Juli meghívást kapott az Akusztik című műsorba is.
Ilyen előzmények után a gitáros énekesnő és zenekara bekerült a Cseh Tamás Programba, és 2016-ban megjelent Szatmári Juli első nagylemeze a Music Fashion Kiadó gondozásában. Az Ismerj fel című albumon tizenegy magyar és angol nyelvű dal kapott helyet, amelyek Szatmári Juli szerzeményei az elmúlt tíz évből. A fülbemászó, kellemes popdalokhoz elgondolkodtató, választékos, okos és érzelmes szövegeket kap a hallgató, amelyeket szintén az énekesnő írt. A dalokat hétköznapi helyzetek, egy pillantás, egy hangulat inspirálja, vagyis bármiből lehet dalszöveg és bárki magára ismerhet bennük. A témákat Szatmári Juli egyedül dolgozza ki, de a dalok hangszerelésében segítségére vannak a zenésztársai, Rozsnyói Judit hegedűs, Günsberger Ákos gitáros, Borbély Mátyás basszusgitáros és Laskay Péter dobos.
Szatmári Juli bemutatkozó nagylemezének címadó dalához már elkészült egy jó hangulatú, minimál költségvetésű videóklip. Az Ismerj fel cím arra utal, hogy élethelyzetenként és kapcsolatonként mindenki más-más arcát mutatja. A kérdés az, hogy mennyire változunk meg azért, hogy elnyerjük mások szimpátiáját, és vajon mi marad, ha levesszük az álarcot és lemossuk a festéket.

A Music Fashion Kiadó gondozásában megjelent Szatmári Juli lemez:

Szatmári Juli - Ismerj fel
Megjelent: 2016. március

Repertoár

Feltöltés alatt.

Technika

Feltöltés alatt.